North Bondi

We overlaid the visor-like form of this addition to an elevated 70’s house with operable vertical louvers that provide environmental control and privacy. The renovation carves out of the sandstone undercroft a new living space with light from the stair void landing deep into the floor plan.

Bellevue Hill

This house is a new build in an amphitheatre-like site looking west over Cooper Park, surrounding trees and city skyline.

At the heart of our composition are the overlapping horizontal planes of concrete and zinc that pinwheel around a central timber stairwell, horizontally framing the views of Cooper Park.

Marrickville

In 2010 the SMH stated that Marrickville is the new Paddington, well…. it is now the Ritz is open!

With a nod to New York’s meatpacking district, we stripped back the brick facade of the existing 70’s retail arcade and opened up the venue to the street, celebrating the long standing tradition of people watching from the “hotel verandah”.

Waterloo

Situated within Sydney’s Green Square Urban Renewal area, 24 Amelia St, Waterloo is an 8 storey residential apartment building proposal. We activated the park side streetscape with retail and hospitality uses and explored the sculptural language of folded metal screens referencing the previous incarnation of the site as a scrap metal yard.

Wamberal Beach

Built to withstand a 100 year storm event this house enjoys pure beachfront and contours into the sand dune with headland to headland views.

We used robust and coastal appropriate materials in their natural state such as off form concrete, fibre cement sheeting and hardwood wharf decking enabling the home to weather gracefully. Keeping planting to a simple grassy sand dune style re-established the local native micro-climate whilst stabilizing the dune.

Shell Cove

Grounded at the base of a dramatic 25m waterfront cliff face this family home was the result of an adaptive re-use of a derelict 60’s building. We designed the new living level structure to be prefabricated and craned over the cliff into place. The arrival experience is heightened by the new passenger inclinator trip over the cliff’s edge and the cliff-hugging pathway traversing the rock face.

Rose Bay

Poised at the top of a steep site above an old riverbed and overgrown garden, this Californian Bungalow restoration had at the heart of its brief the need to relocate the living spaces on the lower ground level to establish a meaningful relationship between house and garden.

Nielson Park

The heritage character of the existing building was retained and clarified in the formal areas of this Nielson Park house. A 70’s rear extension was removed to reveal a heritage listed Cheese tree.

Mosman

The core of this property is the original 1950′s white modernist house, which cantilevers on the edge of a sandstone cutting with dramatic northerly views of Middle Harbour.

MacMasters

Designed as a relaxation retreat to accommodate visiting family and friends, we set this pool house in a clearing among the whip birds and eucalypt forest with a 20m lap pool, sauna, spa and bunk room breezeway.